Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soutěže 2010

17. 5. 2010

 Soutěže 2010

         Tak už je to tady. V sobotu 15.5. se v 10:00 hod. dopoledne uskutečnilo v Přechovicích obvodní kolo v pož. sportu. Požární sport ale v poslední době ustupuje soutěžím sinějších a silnějších strojů, a tak není ani divu, že kvůli mokré překážkové dráze se překážky zrušily a běhá se pouze rovinka s rozdělovačem. Zřejmě až příště zaprší, hasiči nevyjedou aby si třeba neublížili ????? ¨                                                   Teď už ale k soutěži. Hladké stovky naši kluci s přehledem vyhráli, Ivan Pěnča 1. Útok na naší dvanáctku velmi dobrý, čas 26 sec. a celkové 2. místo.

          Okresní kolo proběhlo netradičně v neděli 30.5.2010 na stadionu ve Srakonicích. Tretry opět napovoleny, mokrá dráha a tak se běhalo bez kladiny. Štafetou to vše začalo. Čas kolem 67 sec. sice nic moc, alepřesto 1.místo.   Následovaly stovky překážek (???)    

1. Ivan Pěnča, 2. Michal Černovský, 3. Venca  Kašák, 4. Petr Cikhart, 6. Michal Habich, 12. Milan Pěnča. a opět celkové 1. místo s velkým náskokem. Následovaly útoky. Každý šel na svou mašinu, kterou si dovezl, což pro nás nebyla zrovna výhoda, ale bojovali jsme. Vše vyšlo na jedničku, jen ten zavřený kohout nás obral o lepší umístění. Alespoň se na krajskou soutěž s námi, jako s obhájci dostalo i družstvo jiné, tedy Chobot. Celkové druhé místo bylo výborné a mohlo se taky oslavovat. Starosta zařídil společně se Standou a hospůdkou v Podzámčí večeři a o zbytek se postarali všichni ostatní. Slavit bylo co, tak se slavilo. Teď zabojovat na kraji, tam už k postupu musíme zvítězit a nebude to vůbec jednoduché.

Obrazek

Krajské kolo v požárním sportu se uskutečnilo 12.6.2010 na krásném atletickém stadionu v Jindřichově Hradci.Povoleny tretry a tak soutěž konečně na úrovni. Počasí přálo taktéž, tak už jen soustředit se na výkony. Vše začalo štafetou. Nejdřív šla naše druhá s pojistkovým časem 72:49 sec. a potom naše jednička. Čert ale prošlápl žebřík na domečku, a tak se muselo o to víc zabrat. Přesto čas 65:84 sec. byl výborný a stačil na 3. místo. Následovaly stovky . Projevila se absence našeho nej. závodníka, veterána Pepy a tak jsme se modlili o 6. čas. Nakonec vše vyšlo dobře a celkové 2. místo potěšilo. Nejlepší z našich byl Ivan Pěnča, který stoky nakonec vyhrál - i když se nepochopitelně pro všechny v závěru výsledky  jednotlivců ani nevyhlašovaly!!!!!!! Za Ivanem se pak umístili Michal Černovský a Petr Cikhart. Šestý čas zachraňoval posledním pokusem Žába a i když čas na něj nebyl nic moc ukázal, že pro družstvo se umí obětovat. Na konec soutěže přišel jako vždy požární útok. Jako obhájci loňského prvenství jsme šli poslední a mohli jsme rozhodnout. Saváky na slunci nám ale změkly ještě víc a tak při naražení se zavlnily a Martin je musel znova přidržet a nasadit a tak nás čas 35:53sec zařadil na velmi pěkné celkové 3. místo. Pro úplnost 1. Pikov, 2. Krasejovka.

Obrazek