Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zásahy SDH Hoštice

2. 7. 2007

 


Zásahy SDH Hoštice ( JSDHO)

 

 

 

Rok 1992 - 12 našich členů se podílelo na likvidaci požáru v lese. požár se podařilo zlikvidovat za pomoci profesionálních požárníků ze Strakonic. Naše technika je na lesní požáry nedostatečná, neboť voda je většinou daleko, takže krumpáč a lopaty.

 

Rok 1993 - V našem lese opět hořelo a 13 našich členů pomáhalo oheň uhasit. Podařilo se, a tím se ochránily nevyčíslitelné hodnoty lesního porostu.

 

Rok 1995 - Členové našeho sboru v tomto roce zasahovali u dvou požárů. Hořel les a po té skládka pod rybníkem. Oba požáry se podařilo úspěšně zdolat.

 

Rok 1999- V noci ze soboty na neděli 29.8.po akci: „ Stodola Michala Tučného“ asi kolem půl druhé ráno vypukl v obci požár. Chytl seník v areálu bývalého JZD, dnes majetku  p. Kazdy . Naši členové ihned přispěchali na pomoc a to i přes fakt, že nám opět stávkovala siréna. Odtáhli různé přívěsy a vozy, které byly ohněm ohrožené. Po chvilce přijeli na pomoc profesionálové ze Strakonic a po další chvilce dobrovolné jednotky z Volyně a Češtic. Kus seníku shořelo, ale přesto se podařilo vše ostatní i druhou půlku seníku zachránit. Celý zásah skončil až v úterý 31.8. odpoledne. Zásahu se aktivně zúčastnilo 6 členů našeho sboru.

 

  Rok 2002 se nesl ve znamení povodní. Také náš sbor byl operátorem HZS Strakonice požádán, aby odčerpal vodu ze studní v Předních Zborovicích. Po jedné a půl hodině stříkačka vypověděla službu. Velitel sboru zajistil opravu na HZS Strakonice a oprava vyšla obci na 10.000 Kč.

 

 19. ledna 2007 se přihnal do Hoštic orkán „ Kyril“ a to co napáchal se muselo napravit. Spadl strom na plot a branku u Vachoutů, vítr vzal eternitovou střechu na bytovce č. 79 a v zámeckém areálu shodil celou stodolu . Naši členové, pod vedením velitele Jirky Habicha vzali nářadí a celý den odstraňovali následky orkánu. Odklidili strom z plotu a narovnali sloupky od branky a vrat a starostovi sboru na bytovce provizorně překryli střechu igelitem. Obrazek Obrazek

  

 

 

 

17. dubna 2007prodělali 3 naši  členové kuriózní zásah,  když zachraňovali kočku z břízy před hospodou. Zásah se za pomoci žebříku vydařil k radosti naší i všech přihlížejících.

13. ledna 2008 - kdosi zapálil skládku za kravínem a obec zahalil černý dým. Při našem příchodu byl již ohýnek uhašen a tak jsme jen dohlédli na to aby znovu nevzplál .

 

Obrazek

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

14.ledna 2008 - požár kontejneru na návsi . Velitel společně s Petrem C. a Címou za pomoci blízkého hydrantu požár kontejneru  zlokalizovali a poté jej dohasili.

27.března.2010 - technická pomoc při vyčerpání zkažené vody ze studny. I přes problémy s mašinou se vše zdárně vydařilo. ( 6 členů)

19. března 2011 - likvidace sršáního hnízda na půdě rodinného domu.

 

 2013 technická pomoc  při pročištění kanalizace na návsi . Za pomoci hydrantového nástavce a dvou hadic C s proudnicí jsme protlačovali zřejmě ucpanou kanalizaci. Bude zapotřebí ještě udělat sondu.


 15. prosince 2013 - pročištění kanalizace na hradčanech C proudem vody z hydrantu 2 členové

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Orkán 2007